Vår historia

Vincents Husbil & Husvagn startade tack vare Vincent Schafflers kärlek för motorcyklar och entreprenörskap. Redan som tioåring började han sitt företagande genom att använda en högtryckstvätt för att rengöra busshållplatser i hemstaden Edmonton, Kanada. Under nittiotalet erbjöds han möjligheten att studera ekonomi och affärsjuridik som utbytesstudent i Sverige, där han träffade sin blivande fru.

Vincent Schaffler på Vincents i Varberg

The Vincents Story

Vincents Husbil & Husvagn började med en kanadensares passion för motorcyklar och entreprenörskap

Redan som tioåring startade kanadensaren Vincent Schaffler sitt företagande, genom att köpa en högtryckstvätt som han gjorde rent busshållplatser med, i hemstaden Edmonton i Kanada. När han på nittiotalet läste ekonomi och affärsjuridik vid universitetet, erbjöds han plats som utbytesstudent i det okända landet Sverige, där han mötte sin blivande fru.

Snart slog han samman sina två största intressen; motorcyklar och entreprenörskap, och grundade 2000 Vincents BikeShop i nya hemstaden Varberg. Konceptet grundades med att importera välskötta, begagnade motorcyklar från Tyskland. Verksamheten vann snabbt kundernas förtroende, och snart även med fordonsförmedling åt mc-ägare, som ville ha hjälp med att sälja sin fordon.

Med åren utvecklades just fordonsförmedling med trygghet och smidighet i fokus. 2014 öppnades en avdelning för husbilar. Året därefter byggdes den nya moderna anläggningen på Gunnestorpsvägen, intill E6:an (avfart 55; Varberg Nord) – ett läge som är lätt att hitta till och väl synligt för de 30.000 fordon som passerar dagligen. 2016 tog Vincent Schaffler beslutet att sälja avdelningen för motorcyklarna och istället fokusera helt på fordonsförmedling av husbilar och husvagnar.

Affärsidén

Vincents Husbil & Husvagn är och vill fortsätta att vara Sveriges ledande förmedlare, marknadens tryggaste och mest innovativa – digitalt, processor och i teamet!
Vi vill bli Sveriges mest välmående företag och en attraktiv arbetsgivare.

Gör rätt hela vägen

Ambitionen för Vincents är att vara Sveriges ledande förmedlare av husbilar och husvagnar och det självklara valet för varje person som vill sälja eller köpa en begagnad husbil/husvagn. Vincents strävar efter att inte bara uppfylla våra kunders förväntningar utan även överträffa dem.

I förmedlingsuppdrag är Vincents länken mellan köpare och säljare av campingfordon, vi är opartiska, uppriktiga och har stor kompetens för det vi gör. Både köpare och säljare ska kunna känna sig trygga när de gör affär med Vincents. Vincents arbetar utefter följande värdeord:

Ordning och reda

Vincents följer en strukturerad och genomtänkt plan i allt ifrån första kundkontakten till avslut och uppföljningen av affären. Vi arbetar lugnt, tryggt och med fokus på öppenhet och dialog – och med LEAN i alla processer.

Trygghet

För Vincents är kundens trygghet otroligt viktig. Tryggheten ligger i transparensen och informationen, det korrekta och vänliga bemötandet, omtanken och det omfattande ”trygghetspaketet” i form av garantier, försäkringar, inspektion och prisinformation.

Förtroende

Förtroendet är ingenting man köper, det förtjänar man genom hårt arbete under lång tid. Positiva omdömen från nöjda kunder, att alltid gå den extra milen, det extra telefonsamtalet och mejlet som bekräftar att allt har fungerat klanderfritt – de små detaljerna som gör skillnad!

Kompetens

Kunskapen handlar om att veta vad som gäller i varje enskilt fall. Att våga vara ärlig och påtala när saker inte står rätt till, att stå på kundens sida och visa en uppriktig vilja att göra det bästa för att affären ska gå i lås med nöjda parter på båda sidorna.

Enkelt

Vincents affärer genomsyras alltid av ett positiv tonläge och en allt-går-att-lösa-attityd. Vincents är ett serviceföretag, som förmedlar fordon mot provision. Framgången beror på att vi ombesörjer våra kunders intressen och gör det möjligt att genomföra smidig försäljning och trygga köp.

Glädje

Vår största framgångsfaktor är våra medarbetare.  Är de nöjda bli kunderna nöjda. Vi jobbar alla mot ett och samma mål så hela värdekedjan blir solid och stark. Vi stöttar viljan till personlig utveckling och lust att ta ansvar för att du som kund blir nöjd, då blir det både arbetsglädje och resglädje.

Låt Vincents hjälpa dig importera en husbil eller husvagn

Vincents är Sveriges ledande exportör av begagnade husbilar och husvagnar till EU och vi har alltid ett fordon som passar just dig till salu!